Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 03:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/roligt-sommarjobb-ska-locka-unga-att-bli-egenforetagare/

JOBB & KARRIÄR

Roligt sommarjobb ska locka unga att bli egenföretagare

17-åriga Jennifer Bissas och Gomane Feili från Uppsala driver eget företag och säljer fruktsallad under sommaren. De tycker att det bästa med sommarjobbet är att de utvecklas som personer. Det känns just nu viktigare än att tjäna mycket pengar.
Foto: Alexander Mahmoud

Antalet entreprenörer i Sverige sjunker, enligt en rapport som presenterades i mitten av juni. Men 17-åriga Jennifer Bissas och Gomane Feili går mot strömmen. De sommarjobbar som entre­prenörer och drömmer om att driva eget efter studenten.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.