Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Jobb & Karriär

Så får du kul på jobbet

Lämna datorn en stund och prata med dina kolleger, fira allt som går att fira och ordna ett kul hatt-party. Det är Sabine Storms, från apptillverkaren Ustwo:s, bästa tips till den som vill ha roligt på jobbet.

1. Våga ha skoj. Det är viktigt att skapa möjligheter för att ha kul på jobbet. Man måste vara ”redo för skoj” och våga släppa loss det inre roliga jaget när tillfälle ges.

2. Prata med dina kolleger och lämna datorn. Det kan hända oväntade saker om man går ifrån datorn en liten stund och hänger med kollegerna.

3. Gör roliga produkter. Försök hitta humor och värme i det du gör. Det är i alla fall vår vision. Kul handlar inte bara om att skratta. Det handlar också om vad man kommunicerar, både externt och internt.

4. Ta varje chans att fira. På de flesta företag finns alla möjligheter att fira. Det kan vara milstolpar, ­releaser, nya medarbetare och så vidare. Smått eller stort spelar ingen roll, det viktigaste är att samlas kring positiva saker. Man kan fira med en överraskningsfest eller ett lunchdisko.

5. Ordna ett ”kul hatt-party” och dansa på sätt som du aldrig har dansat förut. Det livar upp stämningen och binder folk samman. Jag tror faktisk att roliga hattar och lite dans kan skapa fred och lycka på jorden.

Följ gärna @DNEkonomi på Twitter!

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.