Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Jobb & Karriär

Så vet du att det är dags att byta jobb

Du har jobbat i 20-30 år, kanske gjort karriär och kommit upp i en bra lön. Du är senior på din arbetsplats och kan det mesta. Ändå är det något som saknas. Kanske är det dags att börja om.

– Det har ju varit mycket diskussioner om åldersfixering, att man är attraktiv mellan 30 och 40 och sedan passé. Och samtidigt ska man vara småbarnsförälder. Det är inte helt rimligt – och inte heller helt sant, säger Karin Skånberg, regionchef på Unionen i Stockholm.

Hon har varit i kontakt med många som tvingats sluta sina jobb i 50- och 60-årsåldern på grund av omorganiseringar eller nedläggningar – och blivit mycket nöjdare med sina liv.

– Jag har hört många fråga sig varför de inte gjorde det tidigare, att de nu får fokusera på det de verkligen vill. Och att de behövde den där sparken i baken.

Går man som 45–50-åring i tankarna att byta till en annan bransch bör man ta reda på så mycket som möjligt om den innan man tar steget.

– Man måste vara lite krass ändå och undersöka hur arbetsmarknaden och lönerna ser ut, om man klarar av en stor sänkning, och hur framtiden verkar så att branschen inte står för stora nedskärningar de närmaste åren.

Är man däremot i 60-årsåldern tycker Karin Skånberg att man kan välja lite mer vågat, åtminstone om man har heltidsarbetat tillräckligt länge för att få en dräglig pension när den dagen kommer.

– Då kanske man kan starta eget eller göra något man brinner för, säger hon.

Enligt en undersökning gjord av Folkuniversitetet vill tre av tio anställda eller företagare mellan 40 och 55 år byta yrkesroll inom de närmaste åren, men få tar steget.

Läs mer: De vågade ta steget och byta jobb

Den före detta marknads- och kommunikationschefen Karin Moberg visste att det var dags att starta eget när hon tänkt på det så många gånger att allt annat kändes tråkigt i jämförelse. 2010 öppnade hon kaféet Friends of Adam, tio år efter att hon först började fundera på att starta eget.

Det var inte ett bakintresse som drev utan att få lösa ett problem. Bonussonen Adam hade några år tidigare blivit glutenintolerant och familjen hittade helt enkelt inte gott bröd till honom. I det skrala utbudet fann hon sin affärsidé.

Från vänner och bekanta kom både hejarop och avrådan, men båda bör tas med en nypa salt, anser hon.

– De är sällan genomtänkta och beror snarare på var folk själva är någonstans och deras behov av trygghet eller romantiska idé av att öppna bageri eller kafé.

I stället råder hon att man ska diskutera idén på djupet med en eller två personer – antingen vänner eller professionella rådgivare – för att verkligen förstå sin egen drivkraft.

– Man måste klargöra för sig själv vad som är viktigt i termer av trygghet, oavsett om man öppnar eget eller går från ett arbete där man har allt förspänt till något mer osäkert. Och förstås hur ens ekonomiska situation ser ut – ett byte påverkar hela familjen, säger hon.

Läs mer: Tre av fem drömmer om att byta jobb

Ett sätt att byta bransch är att helt enkelt gå tillbaka till skolbänken och skaffa sig en ny utbildning. Men förkasta inte den erfarenhet du redan har – kanske kan du använda den i ditt nästa yrke.

– Jag upplever att fler och fler omskolar sig efter 50, det är inget konstigt längre. Men många söker jobb som är mycket mer juniora än vad de själva är, för att utbildningen riktas dit. Prata med möjliga arbetsgivare, kanske kan du söka på en högre nivå på en gång, säger Erik Fors-Andrée, karriärrådgivare för Jusek och grundare av CV-granskarföretaget Cruited.

I arbetsansökningar tycker Erik Fors-Andrée att man i 50-årsåldern generellt ska fokusera mer på vart man är på väg. Ens långa arbetslivserfarenhet talar för sig själv i CV:t.

– Det är vanligt att äldre lutar sig tillbaka på sina erfarenheter och inte nämner drivkrafter. Men man får aldrig ett jobb för något man redan gjort, man får det för vad man förväntas göra.

Det är också viktigt att betona att man vill till något, inte bort från något.

Närmar man sig 60 och har tänkt jobba fram till 67 kan det vara en god idé att berätta det och vad man vill åstadkomma till dess. Är det en ung arbetsplats kan man kommentera att man är dubbelt så gammal och vad det kan tillföra gruppen.

Men generellt vill han avdramatisera ålderns betydelse och avråder från referenser till den i CV och personliga brev.

– Man ska inte göra en grej av sin ålder. Ta bara upp det om det är självklart.

Tipsen till dig som vill byta jobb

Prata ordentligt med en eller två personer och identifiera din drivkraft och vad det är du vill.

Fundera på hur ditt trygghetsbehov ser ut – hur viktigt är det för dig att ha ett fast jobb med bra villkor?

Räkna på din ekonomiska situation – hur länge klarar du och din eventuella familj att du är utan inkomst? Kan du fortsätta jobba i din gamla bransch vid sidan av?

Undersök arbetsmarknaden i den bransch du vill in i. Hur lätt är det att få jobb och hur högt ligger lönerna? Kanske har du bekanta som jobbar i branschen som du kan fråga.

Hör med ditt fackförbund om det har något utbildningsstöd du kan söka.

I arbetsansökan, betona vart du är på väg och dina drivkrafter. Undvika att göra en stor sak av din ålder – om du inte kan beskriva den som en fördel för arbetsplatsen.

Här finns det gott om jobb

Med högskoleutbildning:

Förskolelärare

Sjuksköterskor, både specialistsjuksköterskor och grundutbildade

Speciallärare och specialpedagoger

Grundskollärare och lärare i yrkesämnen

Civilingenjörer och ingenjörer inom bygg och anläggning samt elektronik

Socialsekreterare

Läkare

Mjukvaru- och systemutvecklare, systemanalytiker och IT-arkitekter

Psykologer

Utan högskoleutbildning:

Kockar och kallskänkor

VVS-montörer

Byggnads- och ventilationsplåtslagare

Installations- och serviceelektriker

Undersköterskor, hemtjänst och äldreboende

Träarbetare, snickare och andra byggnadsmedarbetare som målare, murare

Motorfordonsmekaniker

Lastbilsförare

Medicinska sekreterare, vårdadministratörer

Källa: Arbetsförmedlingen

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.