Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 11:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/sfi-daligt-anpassat-till-elever-som-vill-ha-utmaningar/

JOBB & KARRIÄR

SFI dåligt anpassat till elever som vill ha utmaningar

Bild 1 av 2 Catrin Eriksson är lärare på SFI i Lerum, en av de få kommuner som har lyckats individanpassa undervisningen. Vahid Ahmadi, Najat al Hariri och Nafiseh Noori kan studera i sin egen takt.
Foto: Tomas Ohlsson
Bild 2 av 2
Foto: Tomas Ohlsson

Skolinspektionen kritiserar undervisningen på SFI, svenska för invandrare. Det är på flera håll samma läromedel och lektionsinnehåll för alla, oavsett bakgrund och erfarenheter, konstaterar Skolinspektionen i en kvalitetsgranskning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.