Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 00:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/stadare-drabbas-nar-upphandlingar-prutas/

Jobb & Karriär

Städare drabbas när upphandlingar prutas

Städaren Sandra Danielsson är sjukskriven. Lägenheten är i princip kliniskt ren. – Det märks att jag tycker om att hålla rent, säger hon. Foto: Lotta Härdelin

Hundratals privata städföretag får kritik för brister i arbetsmiljön, visar Arbetsmiljöverkets inspektion. En slutsats är att företag som köper städtjänster sällan kräver bra arbetsmiljö. Sandra Danielsson, 26 år, har jobbat som städare i sju år. Tillslut gick hon in i väggen och sjukskrev sig. 

Förra året granskade Arbetsmiljöverket 532 privata städföretag i landet. Utredningen, som släpptes nu i somras, visar att hela 84 procent av företagen får bakläxa för bristande arbetsmiljö. Framför allt kritiseras bolagen för att inte arbeta tillräckligt med belastningsskador. Stora delar av städyrket består av repetitivt arbete, tunga lyft eller besvärliga arbetsställningar. 

– Det är ett stort problem att alldeles för få arbetsgivare undersöker arbetsmiljön för medarbetarna, och tittar på vilka risker de kan utsättas för, säger Peter Burman, regionchef på enhet Syd, vid Arbetsmiljöverket. 

Framför allt är det städbolag inom offentlig upphandling som kritiseras. Eftersom städtjänsterna upphandlas av skattemedel är det viktigt att kostnaderna inte blir för höga. Samtidigt innebär ett lägre pris en sämre arbetsmiljö, hävdar fackförbundet Fastighetsanställdas förbund. 

– Många medlemmar upplever att varje upphandling leder till att det prutas på arbetstiden, då blir det stressigare eftersom städarna ska göra samma arbete men på kortare tid, säger Torbjörn Jonsson, ombudsman på Fastighetsanställdas förbund.

På Arbetsmiljöverket känner Peter Burman igen den bilden. Åtminstone baserat på bolagen som myndigheten nu har utrett. Något han reagerar på är att det ofta saknas samtal mellan uppdragsgivaren och städbolagen, samtal som handlar om städarnas arbetsmiljö. 

– De som köper städtjänsterna ställer sällan krav på bra arbetsförhållanden i upphandlingen. Om uppdragsgivaren pratade med städföretaget om arbetsmiljön skulle det förbättra situationen för lokalvårdarna, säger Peter Burman.

Ungefär 73.000 personer jobbade som städare 2017. Det är den senaste statistiken från SCB:s yrkesregister. 74 procent består av kvinnor. Sandra Danielsson, 26 år, började jobba inom branschen direkt efter gymnasiet för sju år sedan. 

DN möter henne i lägenheten i Bäckby, som ligger i västra Västerås. Regnet smattrar mot det nakna vardagsrumsfönstret i enrummaren. Katten Bosse kryper upp i Sandra Danielssons knä och låter sig strykas bakom öronen. I ett kort ögonblick lyser hon upp. Bostaden är i princip kliniskt ren. 

– Det märks att jag tycker om att hålla rent, säger Sandra Danielsson.

För henne kändes städyrket självklart eftersom branschen behövde mer personal. Dessutom behövde hon ett jobb efter studenten. Genom åren har hon arbetat både på privata arbetsplatser och inom offentliga verksamheter. Många gånger var tiden alldeles för knaper för att hinna med alla arbetsuppgifter. 

– Det var i princip omöjligt att hinna städa allt. Jag blev stressad och undrade om det var jag som inte dög till eftersom jag har adhd, men sen förstod jag att flera kollegor kände likadant, säger Sandra Danielsson. 

Foto: Lotta Härdelin

På en av hennes arbetsplatser jobbade hon klockan 06.00 till 08.30. På kontoren skulle hon hinna dammsuga, byta soppåsar och damma av samtliga ytor. Likaså skulle toaletterna rengöras. När tiden inte räckte till tvingades Sandra Danielsson lämna arbetsplatsen ostädad. 

– Det kändes inte alls bra, framför allt inte när jag städade på skolor eller gym. I bland märkte uppdragsgivaren att det var ostädat och då ringde de till mina chefer och klagade, säger hon. 

Sandra Danielsson fick åka tillbaka till kontoren på sin fritid och städa. Det tog mellan 30 minuter och en och en halv timme.

– Jag räknade med att det skulle hända åtminstone nån gång i månaden, jag fick aldrig betalt för extratiden, säger Sandra Danielsson.

Trots det njöt hon av jobbet. Det bästa var att jämföra hur det såg ut innan och efter städningen. Att se hur rent det blev var tillfredställande för Sandra Danielsson. Men 2016 började kroppen strejka. Sömnproblem, magont och ångest föddes med tiden. Vad gäller ergonomin hade hon ont i ryggen, men tänkte att det var en naturlig del av jobbet. 

– Tillslut sa jag till mig själv att ingen människa ska behöva må så här på grund av sitt arbete. Helt ärligt tror jag att många sliter ut sig inom städbranschen eftersom vi knappt pratar om ergonomi, säger Sandra Danielsson, som slutligen sjukskrev sig. 

När en upphandling sker finns det inget tvång på att företaget ska ha kollektivavtal, enligt lagen om offentlig upphandling och EU-rätten. Orsaken är att det finns flera kollektivavtal inom samma branscher. Det gör det svårt att bedöma vilka regler som ska efterlevas. Med andra ord vilket kollektivavtal. Likaså har andra EU-länder andra system. 

Dock kan man ställa krav på att företaget uppfyller vissa villkor i kollektivavtalen.

– Det går att dra ut delar från kollektivavtalen. Framför allt gäller det inom utsatta branscher, till exempel bygg, taxi eller städning. Varje myndighet gör en egen bedömning om det behövs, säger Ann Fryksdahl, jurist vid allmän upphandlingstillsyn, på Konkurrensverket.  

Torbjörn Jonsson, på Fastighetsanställdas förbund, tycker att dagens lagstiftning bidrar till en orättvis konkurrens bland städbolagen. Att välja bort kollektivavtal, för att till exempel minska kostnaderna, ska inte vara möjligt. 

– Det finns olika sätt att komma ned i pris och ett sätt är att pruta på arbetsmiljöfrågor. Det är naturligtvis allvarligt och bidrar även till en orättvis konkurrens bland städbolagen, säger han. 

Arbetsmiljöverkets utredning är en del av ett större projekt som pågår fram tills 2020. Syftet är att undersöka kvinno- och mansdominerande yrken för att jämföra skillnader i arbetsmiljön. Sandra Danielsson lämnar ett tips till framtidens unga städare.

– Jag tänkte att det gällde att härda ut och visa framfötterna. Framför allt eftersom jag är ung och tyckte att det bara är äldre, som har jobbat i flera år, som fick klaga. Kom i håg att ställa krav på arbetsmiljön från första början, säger hon. 

Läs mer: Ny rapport - Branscherna som kan ge utomeuropeiska invandrare jobb 

Läs mer: Finansministern: Stor resursförstärkning av kontroller mot svartarbete