Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 02:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/studie-butikspersonal-i-konflikt-nar-arbetstimmar-hyvlas-bort/

JOBB & KARRIÄR

Studie: Butikspersonal i konflikt när arbetstimmar hyvlas bort

Claudia Moraga Gullstrand arbetar i butik och är en av många som drabbats av deltaljhandelsens omstrukturering: kontrakt med få timmar som gör att hon behöver jaga arbetspass och ha två jobb samtidigt.
Foto: Anders Hansson

Att bara få några timmars arbete i veckan skapar inte bara en oro för att klara sin ekonomi. Det påverkar också stämningen mellan arbetskamraterna som slåss om att få flera timmar, enligt en ny studie av anställda inom detaljhandeln.

– Det är ju inte vårt fel att det blir så. Men det är väldigt svårt att inte känna sig bitter heller, när man förlorar pengar på grund av det. Och tyvärr är det ju lätt att man riktar det mot varandra, säger Claudia Moraga Gullstrand med två olika jobb.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.