Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 07:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/studie-butikspersonal-i-konflikt-nar-arbetstimmar-hyvlas-bort/

Jobb & karriär

Studie: Butikspersonal i konflikt när arbetstimmar hyvlas bort

Claudia Moraga Gullstrand arbetar i butik och är en av många som drabbats av deltaljhandelsens omstrukturering: kontrakt med få timmar som gör att hon behöver jaga arbetspass och ha två jobb samtidigt.
Claudia Moraga Gullstrand arbetar i butik och är en av många som drabbats av deltaljhandelsens omstrukturering: kontrakt med få timmar som gör att hon behöver jaga arbetspass och ha två jobb samtidigt. Foto: Anders Hansson

Att bara få några timmars arbete i veckan skapar inte bara en oro för att klara sin ekonomi. Det påverkar också stämningen mellan arbetskamraterna som slåss om att få flera timmar, enligt en ny studie av anställda inom detaljhandeln.

– Det är ju inte vårt fel att det blir så. Men det är väldigt svårt att inte känna sig bitter heller, när man förlorar pengar på grund av det. Och tyvärr är det ju lätt att man riktar det mot varandra, säger Claudia Moraga Gullstrand med två olika jobb.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in