Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Jobb & Karriär

Tre av fem drömmer om att byta till ett annat jobb

Foto: Alamy

Mer än varannan person i åldern 40–55 år vill byta jobb, och de flesta tänker på det minst en gång i veckan. Samtidigt är det få som vet vad de skulle vilja göra i stället. Det visar en ny undersökning.

Det är Folkuniversitetet som för tredje året i rad undersökt hur anställda och företagare mellan 40 och 55 känner inför sitt jobb. Mitt i karriären-barometern, som ­undersökningen kallas, är gjord av Yougov och presenteras i morgon.

Undersökningen visar att 59 procent av de tillfrågade gärna skulle vilja byta arbete inom en treårs­period. Men det är få av dem som aktivt söker nytt jobb.

31 procent anger att de inte riktigt vet vad de skulle vilja göra som anledning till att de inte söker sig vidare. Medan 17 procent menar att det skulle innebära en för stor risk att söka sig till ett nytt jobb.

Undersökningen visar också att män i större utsträckning än kvinnor tycker att det är för riskabelt att söka nya jobb. En femtedel av männen uppger det som en anledning till att inte försöka hitta ett nytt jobb, jämfört med en tiondel av kvinnorna.

– De som söker sig till oss är dels de som vill komma vidare i sin karriär och känner att de behöver komplettera med något för att bli mer attraktiva på arbetsmarknaden. Sedan finns de som känner att de helt vill byta bana men som inte vill riskera allt genom att säga upp sig direkt, utan vill gå en kurs vid sidan om sin anställning för att se om det är det nya de ska satsa på eller inte, säger Mona Lanneskog, marknadschef på Folkuniversitetet.

På frågan om vilka drivkrafter som är starkast i yrkeslivet har nästan hälften av deltagarna i undersökningen angett personlig utveckling och att få lära sig nya saker som två av de tre viktigaste drivkrafterna, i nivå med att få högre lön.

Johan Fogelberg är coach på fackförbundet Unionen, som organiserar tjänstemän och företagare i den privata sektorn. Han får ofta frågor om karriärbyten, både från yngre och äldre medlemmar.

– Det kan handla om att man vill byta upp sig till ett bättre betalt arbete, men det är minst lika vanligt att jag pratar med folk som vill byta till ett arbete som känns bättre för själen helt enkelt.

Vad brukar du ge för tips till dem som vill göra ett karriärbyte, men inte riktigt vet till vad?

– Jag brukar tipsa om en själv­inventering, att ställa frågan ”vad vill jag egentligen göra?”. Och sedan tror jag att det bästa är att gå ut och prata med människor som jobbar inom de områden som dyker upp vid den här självinventeringen. Att man ser till att man verkligen kommer i kontakt med någon som kan förklara hur ett sådant jobb är och vad det innebär.

Brukar arbetsgivare ha förståelse för att en anställd vill gå ner i arbetstid för att kunna studera?

– Jag skulle säga att det i regel finns en stor acceptans för det här. Men eftersom jag möter det här ur ett fackföreningsperspektiv är det klart att jag träffar människor som inte fått gå ner i tid eller ta tjänst­ledigt för att affärsverksamheten helt enkelt inte tillåter det just då.

Vad ska den som vill ta tjänstledigt eller gå ner i tid säga till sin arbetsgivare?

– Jag brukar uppmuntra till att tydligt signalera att man vill ha en långsiktig förändring – en utveckling – och att det är något som är viktigt. Då kommer en arbetsgivare som värdesätter dig som medarbetare att se efter om det finns ett behov inom företaget. Om behovet inte finns kan han i alla falla vara beredd på att han på sikt kanske får börja se sig om efter en ersättare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.