Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Jobb & Karriär

Uthyrd på jobbet - så funkar det

Låt dig hyras ut - och tjäna extra bra. Men bara om du är en åtråvärd specialist, som stafettläkare, hyrchef eller IT-konsult. Är du lagerarbetare, receptionist eller kundtjänstanställd kan du i stället räkna med sämre villkor och/eller lägre lön.

– Vi får dagligen signaler om att särskilt ungdomar utnyttjas och får för låga löner i yrken där de anställda är relativt utbytbara, säger Mikael Segel, ombudsman på LO-förbundet Handels.

De senaste årens återkommande kriser har ökat arbetsgivarnas aptit på flexibla anställningsformer. Bemanningsbranschen har vuxit med 30-40 procent per år. På område efter område blir det den vanligaste vägen in på arbetsmarknaden.

För välutbildade specialister i bristyrken kan uthyrningsuppdrag vara en lönsam affär. Särskilt för läkarna, som ibland kan tjäna flera gånger så mycket som sjukhusens och vårdcentralernas tillsvidareanställda.

Men för lägre tjänstemän och arbetare är bilden en annan.

Enligt Arbetsmiljöverket får inhyrda ofta de mest slitsamma arbetsuppgifterna. De får också oftare enformiga jobb och betydligt sämre utvecklingsmöjligheter, visar en forskningsstudie från Göteborgs universitet.

Brott mot bemanningsavtalet är vanliga, särskilt i Stockholm, rapporterar LO.

På LO-området kräver bemanningsavtalet att de uthyrda ska ha samma lön som kundföretagets tillsvidareanställda. De som inte har uppdrag ska få en garantilön på 90 procent. Men bara på villkor att de är tillsvidareanställda i bemanningsföretaget, vilket alla ska vara utom studenter och de som redan har ett annat jobb. Inte sällan bryter dock företagen mot avtalet och låter personalen gå på tim- eller visstidsanställning. Då slipper de betala lön när personalen saknar uppdrag eller är sjuk.

Uniflex, ett av landets största bemanningsföretag, avslöjades nyligen med att ha hittat på uppdrag långt bort, som var omöjliga för de anställda att tacka ja till, just i syfte att slippa betala garantilönen. Andra företag har fuskat med tidrapporteringen eller hittar på karensdagar.

Helst vill kundföretagen inte betala mer för de inhyrda än för den egna personalen. Och konkurrensen mellan bemanningsföretagen är stenhård.

På tjänstemannasidan, där lönesättningen är individuell, ger det över lag utslag i lägre löner för de inhyrda lägre tjänstemännen. Efter att bemanningsföretagen dragit av för sina kostnader och sin vinst ligger lönerna ofta runt 20-25 procent under de hos kundföretaget. Det är vanligt bland administratörer, assistenter, ekonomi- och hr-anställda, receptionister, vaktmästeri och kundtjänst, men också inom medierna.

På statliga Transportstyrelsen fick unga, högskoleutbildade utredare som hyrts in från Proffice upp till 40 procent lägre månadslön än myndighetens egen personal, i några fall knappt 15.000 kronor i månaden.

Mikael Segel på Handels uppmanar de företag som anlitar bemanningsföretag att ställa krav på branschen att sköta sig.

För facken är det svårt att förhandla för de drabbade.

– De sitter i en beroendeställning, och vill inte att vi tar upp problemen med deras chefer.

 

 

Fackets sju tips till dig som är uthyrd

Se till att bemanningsföretaget har kollektivavtal! Lär dig vilka rättigheter och skyldigheter bemanningsavtalet ger dig. Fråga facket om du är osäker!

Det råder Anna Centerdal, ordförande för Unionen-klubben hos Adecco.

På LO-sidan finns bara en handfull fackklubbar på bemanningsföretagen. På tjänstemannasidan är de något fler, till exempel inom Journalistförbundet och Unionen, även om bara runt en tredjedel är med i facket.

Anna Centerdal har dragit i gång ett nätverk med fackklubbarna på de andra större bemanningsföretagen, för att söka gemensamma lösningar på de bemanningsanställdas utmaningar, till exempel bristen på kompetensutveckling, och hur man når ut till medlemmar som hela tiden sitter ute hos kundföretagen.

Hennes råd till nyanställda på bemanningsföretag:

* Förhandla om din lön. Försök få upp den över avtalets lägstalön. Kolla lönestatistik på nätet.

* Undvik företag utan kollektivavtal. De har sämre löner och ger ingen tjänstepension.

* Var medveten om att lönen kan variera flera tusen kronor från månad till månad, beroende på hur många timmar du arbetat hos kund, och antalet röda dagar i månaden.

* Var påläst om kollektivavtalet och dina rättigheter och skyldigheter, till exempel vilken restid du är skyldig att acceptera.

* Bemanningsbranschen ger dig värdefull erfarenhet. Använd din tid till att bygga upp ditt nätverk. Bra vitsord från många olika kunder ser bra ut på ditt cv.

* Försök få kompetensutveckling, om inte annat på fritiden.

* Försök komma i väg på de personalaktiviteter som anordnas av bemanningsföretaget, så lär du känna dina kolleger där.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.