Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-19 01:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobb-karriar/valmaende-och-balans-har-blivit-nya-statusmarkorer/

JOBB & KARRIÄR

Välmående och balans har blivit nya statusmarkörer

Bild 1 av 5 Cecilia Persson, föräldraledig bankanställd, Älvsjö, Stockholm, 40 år. – Vad som är status i den enes ögon behöver inte vara det för någon annan. Man ska trivas med det man gör och ha möjligheter att utvecklas. Det är status tycker jag.
Foto: Cecilia Axelsson
Bild 2 av 5 Dorotea Fehrlund, programmerare, Viksjö, Järfälla, 44 år. – Det som spelar roll för mig är att jag trivs på jobbet, inte vad andra tycker. Så status, nej. Men en bra lön är viktigt, så att man klarar sig själv.
Foto: Cecilia Axelsson
Bild 3 av 5 Robert Crütz, supportchef, Kärrtorp, Stockholm, 46 år. – Nej, det viktigaste med jobbet är att man har intressanta arbetsuppgifter och att det innebär att man tillför något till samhället. Jag skulle inte kunna tänka mig att jobba för exempelvis ett tobaksbolag.
Foto: Cecilia Axelsson
Bild 4 av 5 Karin Stribolt, verksamhetscontroller, Gröndal, Stockholm, 46 år. – Nej, det finns annat som är mycket viktigare, som att ha en bra utbildning och att man är bra på det man gör. Status i jobbet för mig är att det är roligt och kreativt.
Foto: Cecilia Axelsson
Bild 5 av 5 Harriet Bagge, pensionerad mattelärare, Rejmersholme, Stockholm, 70 år. – Nej, då hade jag väl inte valt att utbilda mig till lärare. Det som är viktigt är att man känner sig värdefull på jobbet och blir uppskattad av eleverna, föräldrar och skolledningen, inte vad andra tycker.
Foto: Cecilia Axelsson

Bra balans mellan arbete och fritid, och att ha upplevt mycket i livet är det som ger mest status, enligt en ny undersökning. En fin bil och att ha de senaste tekniska prylarna däremot, hör till det som rankas lägst.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.