Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Jobb & Karriär

Varför stämmer inte referenserna?

Ställ frågor om karriär, jobb och arbetsliv till DN:s karriärrådgivare Gunilla Arhén – mejla till jobb@dn.se

Fråga: Vi hörde intervjun med dig i radio, och enades om att skriva till dig. Har du tips på hur man kan få säkrare referenser? Trots hjälp av rekryteringskonsulter har det hänt att vi har gjort felrekryteringar. De referenser som tidigare chefer och kollegor har gett, stämmer inte med det vi har upplevt när personerna har börjat arbeta hos oss. Är det medvetet att vi får fel omdömen eller har vi haft otur? Hur får man säkrare referenser? Det är tråkigt både för företaget och den anställde när det blir fel.

Svar: Det är först när man börjar arbeta tillsammans som det märks om det fungerar. Varför händer det att referenserna inte stämmer? Personen kanske var jättebra på sin tidigare tjänst, men i ett nytt företag med nya människor och ny kultur kan det hända att personen inte kommer till sin rätt. Alternativt har referenserna ha varit medvetet felaktiga av någon anledning. Det kan bero på att den som ger referenserna kan önsketänka och hoppas att det ska bli bra eller också att chefen kanske vill att medarbetaren lämnar företaget för ett nytt jobb. Det kan också bero på konflikträdsla, att den som ger referenser vågar eller vill inte säga negativa saker om personen. Det kan säkert finnas fler förklaringar. Dessutom får man komma ihåg att det brukar vara den tilltänkta kandidaten som namnger personer som referenser. Det är mänskligt att välja dem som ger positiva omdömen. Hur kan man göra bättre? Genom erfarenhet, träning och kanske psykologiska test som komplement.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.