Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-20 06:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobben-som-tillhor-framtiden/

EKONOMI

Jobben som tillhör framtiden

Säkert jobb. Daniel Skepp, 31, i Stockholm tillhör vinnarna på den framtida arbetsmarknaden. Som audionom arbetar han med hörselvård och det är inte troligt att hans jobb kommer att ersättas av datorer. Enligt Arbetsförmedlingen kommer efterfrågan att vara stor. ”Det känns bra. Ett tag var jag inne på musikbranschen, men där är arbetsmarknaden inte särskilt stabil. Därför valde jag att bli audionom i stället”, säger han.
Säkert jobb. Daniel Skepp, 31, i Stockholm tillhör vinnarna på den framtida arbetsmarknaden. Som audionom arbetar han med hörselvård och det är inte troligt att hans jobb kommer att ersättas av datorer. Enligt Arbetsförmedlingen kommer efterfrågan att vara stor. ”Det känns bra. Ett tag var jag inne på musikbranschen, men där är arbetsmarknaden inte särskilt stabil. Därför valde jag att bli audionom i stället”, säger han. Foto: Magnus Hallgren

Är du telefonförsäljare, växeloperatör eller urmakare? Då har du ett utrotningshotat yrke. I framtiden kan du ha större chans att få jobb som organagent.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in