Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 12:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/jobben-som-tillhor-framtiden/

EKONOMI

Jobben som tillhör framtiden

Säkert jobb. Daniel Skepp, 31, i Stockholm tillhör vinnarna på den framtida arbetsmarknaden. Som audionom arbetar han med hörselvård och det är inte troligt att hans jobb kommer att ersättas av datorer. Enligt Arbetsförmedlingen kommer efterfrågan att vara stor. ”Det känns bra. Ett tag var jag inne på musikbranschen, men där är arbetsmarknaden inte särskilt stabil. Därför valde jag att bli audionom i stället”, säger han.
Foto: Magnus Hallgren

Är du telefonförsäljare, växeloperatör eller urmakare? Då har du ett utrotningshotat yrke. I framtiden kan du ha större chans att få jobb som organagent.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.