Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-14 05:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/julchokladens-morka-bakgrund/

Ekonomi

Julchokladens mörka bakgrund

Kakaobonden Issiaka Ouedraogo vandrar bland sina kakaoträd nära Duekoue i Elfenbenskusten.
Bild 1 av 2 Kakaobonden Issiaka Ouedraogo vandrar bland sina kakaoträd nära Duekoue i Elfenbenskusten. Foto: Rebecca Blackwell / AP
Kakaoskörd i Divo, Elfenbenskusten.
Bild 2 av 2 Kakaoskörd i Divo, Elfenbenskusten. Foto: Sia Kambou / AP
Julhelgen är höjdpunkten för chokladälskare. Det mesta av kakaon till vår älskade choklad kommer från Västafrika, ofta från odlingar med miserabla förhållanden. En ny film avslöjar att barnarbete ännu förekommer. Men nu lovar branschen bättring.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in