Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kallor-volvo-cars-borsnoteras-i-slutet-av-tredje-kvartalet/

EKONOMI

Källor: Volvo Cars börsnoteras i slutet av tredje kvartalet

Volvo C40 Recharge är Volvo Cars senaste modell.
Volvo C40 Recharge är Volvo Cars senaste modell. Foto: Claudio Bresciani/TT

Biltillverkaren Volvo Cars siktar på en börsnotering i slutet av det tredje kvartalet. Möten pågår med utvalda investerare i nuläget. Det skriver Dagens Industri, som hänvisar till källor.

Direkt Text

Den tidigare informationen kring noteringens tidpunkt var ”senare i år”, vilket nu har preciserats till slutet av det tredje kvartalet.

”Ambitionen är att göra det ganska direkt efter sommaren”, sade en av källorna.

Det ska dock fortfarande vara osäkert till vilket pris som huvudägaren Geely förväntar sig, men en premie mot andra biltillverkare som BMW och Volkswagen ska finnas.

”Men det är oklart om det handlar om 10 eller 30 procents premie”, säger en annan av källorna.

Läs mer:

Volvo Cars utreder börsnotering

Ämnen i artikeln

Volvo Cars
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt