Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 18:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kanda-krogare-drommer-mardrommar-om-corona-och-vadjar-om-hjalp-med-hyran/

EKONOMI

Kända krögare drömmer mardrömmar om coronaviruset och vädjar om hjälp med hyran

Bland alla företagare som har det tufft i Göteborg nu finns förstås restaurangfolket. Till vänster stjärnkocken Stefan Karlsson, till höger Bengt Linde, ordförande i restaurangföreningen. Bakom dem pågår bygget av uteserveringen på Park Aveny.

Stjärnkocken Stefan Karlsson säger att läget är ”surrealistiskt”.

– I natt drömde jag att jag hade fått corona själv. Det var så skruvat att jag inte kan prata om det.

Nu vädjar restaurangbranschen i Göteborg till kommunen och fastighetsägarna om hjälp med hyrorna – som svarar med möjlighet till anstånd.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.