Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Kändisar ska få fler att ansöka om bostadsbidrag

Kändisar som Filip och Fredrik, Thomas Di Leva och Miss Li ska få fler studenter att ansöka elektroniskt om bostadsbidrag.

På tisdagen drar Försäkringskassan i gång nätkampanjen ”Förbättra din status” som ska få studenter i 20-29-årsåldern att få upp ögonen för bostadsbidrag och därmed förbättra sin ekonomiska situation.

Det hela går ut på att få studenter att komma ihåg att de har rätt till bostadsbidrag. Det är smidigt på så vis att man via ett preliminärt besked kan få reda på direkt om man har för hög inkomst. Många är ju oroliga för att bli återbetalningsskyldiga, säger Peter Nygren, projektledare på Försäkringskassan, till DN.se

De kändisar som ingår i kampanjen ska fungera som draghjälp.

– Kändisar har hög status och är duktiga på att formulera sig, säger Peter Nygren.

Kampanjen startar på tisdagen och håller på i tre veckor framöver. Totalt har den kostat fyra miljoner kronor att genomföra. Först ut är komikerna och tv-profilerna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.