Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Kändisarnas bud nobbas av Sofia Appelgren

Sofia Appelgren är inte intresserad av att sälja sin salladsrestaurang Wild´n Fresh till den centerpartistiske riksdagsmannen Fredrik Federley och Dominika Pezcynski.

- Jag fick ett SMS om det och jag uppfattade dem inte som seriösa. De verkar vara intresserade av varumärket Wild´n Fresh och tänkte starta en kedja kring det och det är inte jag intresserad av, säger Sofia Appelgren.

Hon och maken Serdar Erkan startade Wild´n Fresh i februari förra året i saluhallen Briggen som ligger i Linnégateområdet i Göteborg. V

id ettårsfesten, som hölls i saluhallen, hade bandet Neurobasch en stödkonsert för restaurangen och det fick Hotell och Restaurangfacket att dyka upp och motdemonstrera.

- Där stod ett fyrtiotal demonstranter utanför och vi skulle ha ettårsfest för vänner och bekanta. Det blev för mycket säger Sofia Appelgren som kort därefter förklarade att hon tänkte sälja sin restaurang.

Det har hon redan i början av konflikten med facket, om hennes vägran att skriva kollektivavtal, sett som en möjlig utgång av striden.

- Men jag vill sälja restaurangen till någon som vill föra våra idéer vidare. Namnet, maten, hur den är sammansatt och hur vi serverar den är uttänkt av oss och vi har lagt ner mycket av oss själva i det. Vi förhandlar med köpare, men jag har inte bråttom och alla påståenden om pris, köpare, tidpunkt för övertagande och annat är falska tills jag säger något annat, säger Sofia Appelgren.

Hon säger också att hon står för sin vägran att skriva under kollektivavtal, men vill i övrigt inte ställa upp och tjänstgöra som spelbricka eller symbol på någon annan barrikader.

Fotnot: Bandet Neurobasch uppträddde med konstnären Fredrik Axwik. Bandet är nationalorkester för landet Ladonia, som omfattar marken kring konstverken Arx och Nimis vid Kullen i Skåne. Axvik är i Ladonia "minister för konst och hopp". Konflikten kring salladsbaren kan alltså sägas ha nått internationella proportioner, i alla fall på det konstnärliga planet ...

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.