Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 02:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kanslostorm-och-smittskam-vid-gransen-mellan-sverige-och-norge/

Ekonomi

Känslostorm och smittskam vid gränsen mellan Sverige och Norge

När Kathrine Hestö Hansen, kommunstyrelsens vice ordförande i norska Indre Östfold, kommer till jobbet efter att ha skolat in sin son på förskolan möter hon hälsorådgivaren Linn Haraldstad som arbetat hemma sedan i mars och Frank Sötorp som haft ärende till medborgarkontoret.
När Kathrine Hestö Hansen, kommunstyrelsens vice ordförande i norska Indre Östfold, kommer till jobbet efter att ha skolat in sin son på förskolan möter hon hälsorådgivaren Linn Haraldstad som arbetat hemma sedan i mars och Frank Sötorp som haft ärende till medborgarkontoret. Foto: Börge Nilsson

När norrmännen invaderade köpcentren i Värmland efter att gränsen hade öppnats, exploderade smittan i norska Indre Östfold. Kommunledningen skyllde på Sverige. Men även gränskommunen Årjäng drabbades.

– Det säger sig självt att när fler norrmän än det bor i vår kommun trängs i köpcentren så blir norrmännen en smittorisk, säger Sören Rundin boende i Töcksfors.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in