Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-22 03:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kim-kardashian-tvingas-backa-i-kimonostrid/

Ekonomi

Kim Kardashian tvingas backa i kimonostrid

En japansk kvinna bär en kimono. TV-stjärnan Kim Kardashian tvingas byta namn på sin senaste klädkollektion som hon först gav namnet kimono. Foto: Toru Hanai/AP och Richard Shotwell/AP

TV-stjärnan och affärskvinnan Kim Kardashian tänkte ge sin nästa klädkollektion namnet kimono. Men efter skarpa reaktioner från Japan säger hon nu att hon ska byta namn på märket. Samtidigt skickar Japan patentexperter till USA, skriver nyhetsbyrån Reuters.

DN Text

Kim Kardashian lanserade i juni en kollektion av shapewear, underplagg som ska kunna forma kroppen, under namnet Kimono.

Men lanseringen möttes av skarpa reaktioner på sociala medier från japanskt håll.

”Kimono är inte underkläder” och ”stoppa registreringen av varumärket” var några exempel på kritiken. Även Japans handelsminister agerade i frågan.

– Kimonon är i hela världen ansedd som en viktig del av vår kultur. Även i USA är det väl känt att kimonon är japansk, sa Hiroshige Seko, enligt Reuters. 

Den hårda kritiken har fått Kim Kardashian att backa. På twitter skriver hon att hon efter djupt övervägande beslutat sig för att byta namn på kollektionen.

Trots detta har handelsministern beslutat att skicka japanska patentexperter till USA för att behandla frågan med amerikanska patentmyndigheter.

– Jag följer frågan noga, förklarade Hiroshige Seko.