Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Kina tänker slå tillbaka mot tullarna

Kina tänker slå tillbaka mot Trumps senaste utspel.
Kina tänker slå tillbaka mot Trumps senaste utspel. Foto: Andy Wong/AP

Trump-administrationen har ensidigt startat ett handelskrig mot Kina, men Peking ”ger aldrig efter för hot eller utpressning” utan slår tillbaka mot de ”fullkomligt grundlösa” tullarna.

Det sade Kinas vice handelsminister, Wang Shouwen, i en skriftlig kommentar till Bloomberg News på onsdagen efter att president Donald Trump meddelat att han planerar att införa ytterligare nya tullar på kinesiska varor. 

Han sade att Trump-administrationen ”inte hedrade” sina ord, utan ändrade sig hela tiden under de bilaterala handelssamtalen nyligen.

”Till slut ignorerade den amerikanska sidan framstegen, vidtog unilaterala och protektionistiska åtgärder, och startade handelskriget”, sade Wang Shouwen.

Han tillade att USA:s uppförande representerar en typisk ”handelsmobbare”, som utgör ett allvarligt hot mot den globala värdekedjan.

”Det kommer att hejda den globala ekonomiska återhämtningen, skada många företag och vanliga människor runt om i världen”, sade vice-ministern.

Läs även: Schweiz ger EU stöd i tullstriden

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.