Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Kinas tillväxt lägsta på 25 år

Kinas ekonomi växte med 6,8 procent på årsbasis fjärde kvartalet. Det är i linje med analytikernas förväntningar och den lägsta tillväxten sedan den globala finanskrisen.

Analytiker som Reuters tillfrågat hade spått att BNP skulle öka med 6,8 procent fjärde kvartalet. Det tredje kvartalet förra året var tillväxten 6,9 procent.

För hela 2015 stannade tillväxten på 6,9 procent, i stort sett i nivå med de 7 procent som regeringen satt som mål och även det i linje med analytikernas prognos. Det är den lägsta tillväxttakten på 25 år.

Kinas industriproduktion steg med 5,9 procent i december jämfört med samma månad ett år tidigare. Det är något under förväntningarna på 6,0 procent. Detaljhandeln ökade med 11,1 procent under månaden och investeringarna i infrastruktur steg med 10,0 procent under hela 2015, rapporterar Kinas statistikbyrå.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.