Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-23 17:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kinas-valuta-rekordsvag-efter-nytt-tullhot/

Ekonomi

Kinas valuta rekordsvag efter nytt tullhot

Valutahandlare på KEB Hana Banks högkvarter i Seoul. Foto: Ahn Young-joon/AP

Den kinesiska yuanen föll på morgonen till den lägsta nivån mot USA-dollarn sedan 2010, efter USA:s president Donald Trumps hot i förra veckan om ytterligare tullar på kinesiska varor. Fallet ledde till nya spekulationer om att Peking låter valutan försvagas som ett svar på de amerikanska strafftullarna.

TT Text

Nedgången under den tidiga handeln innebar att en dollar tidvis kostade mer än 7 yuan och att kursen därmed passerade vad investerare betraktar som en viktig gräns.

Trump har upprepade gånger anklagat Kina för artificiell devalvering av sin valuta, anklagelser som Peking har tillbakavisat. En svag yuan gynnar Kinas export.

Ämnen i den här artikeln:

USA
Kina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt