Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 21:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/klarna-flaggar-for-nya-forandringar-efter-kritiserade-nedskarningar/

EKONOMI

Klarna flaggar för nya förändringar efter kritiserade nedskärningar

Klarna befinner sig i en tvist med facket efter nedskärningar. Nu flaggar den pressade betaljätten för fler omstruktureringar.

”Klarnauterna”, som de anställda kallas, var inte beredda när de hörde vd:n Sebastian Siemiatkowskis förinspelade röst i slutet av maj. Då meddelades de nära 7 000 kollegorna på betaljätten att var tionde person skulle få lämna.

Klarna är en i raden av snabbväxande och förlusttyngda techbolag som tvingats bromsa i ett tuffare klimat.

Sen Kanner, ordförande i fackförbundet Unionens Klarnaklubb, var en av dem som uppmanades att ta avgångsvederlag och lämna. Facket kontaktades inte i förväg och hanteringen har retat upp Unionen som befinner sig i förhandlingar med Klarna och menar att företaget brutit mot medbestämmandelagen.

Sen Kanner berättar att hon och ett tiotal kollegor avböjde erbjudandet, men att de flesta tackade ja.

Hon brukade arbeta med automatisering och robotar och förväntade sig snart en befordran. Nu får hon i stället arbeta med att motverka penningtvätt, i en roll som inte förhandlats med facket, uppger hon.

I veckan kom besked om att att fler omstruktureringar väntar, vilket SvD var först med att rapportera om. I ett videomeddelade, som gick ut till tre avdelningar, fick medarbetarna veta att organisationen ska ses över under de kommande veckorna.

– Det är mer nedskärningar på gång, men bara för specifika teams. Inte i större skala, kommenterar Sen Kanner till DN.

Hon beskriver stämningen på Klarnas kontor som dålig. De oroar sig inför arbetsbördan som väntar när de stora shoppinghögtiderna snart startar, berättar Sen Kanner.

– Många är omotiverade, det är inte mycket förtroende inom Klarna och många teams är underbemannade. Delvis på grund av nedskärningarna och delvis för att människor valt att sluta på grund av det.

Hon vill samtidigt framföra att HR gjort ett bra jobb.

– Jag hoppas att saker ändras. För jag tror att Klarna fortfarande har potential att bli en fantastisk arbetsplats.

Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowskis.
Foto: Klarna

Vi befinner oss i en tid där ekonomin pressas. Tillgången på riskkapital har varit stor och investerare har satsat högt. När räntorna stiger, inflationen rusar och börsen skakar är de mindre sugna på att mata in mer pengar.

Många företag har fått det tuffare och måste dra åt svångremmen. Klarna är ett sådant exempel. I den senaste delårsrapporten steg rörelseförlusten till 6,2 miljarder kronor, en rejäl ökning från 1,8 miljarder kronor motsvarande period året innan.

Filippa Bolz, presschef på Klarna, skriver i ett mejl till DN att de, likt alla större och mindre bolag, gör löpande utvärderingar och justeringar i uppbyggnaden av organisationen.

Hon menar att ”justeringarna” ofta är mindre till omfattningen i förhållande till de större förändringarna som genomfördes i våras.

– Vid sådana mindre justeringar, erbjuder vi ibland för en del anställda avgångsvederlag, generellt upp till två gånger uppsägningstiden och därmed väsentlig mer än vad vederbörande erhållit om Klarna hade gjort uppsägningar med anledning av arbetsbrist, skriver Filippa Bolz.

Unionen och Klarna befinner sig i en tvist och facket samlar i nuläget runt 900 medlemmar på Klarna.

– På Klarna finns engagemang men inget kollektivavtal, säger Unionens pressekreterare Johanna Green.

De vill inte kommentera pågående förhandlingar.

Unionen uppger att engagemanget bland medlemmar för att få kollektivavtal på arbetsplatsen varit lågt i den här typen av bolag. De tror att det kan bero på att de traditionella fackliga frågorna inte väcker engagemang eftersom villkoren i branschen varit goda under lång tid, bland annat på grund av stor kompetensbrist.

Vi uppnår bäst resultat för våra medlemmar genom dialog.

De poängterar samtidigt att deras medlemmar har ett intresse av inflytande på arbetsplatsen.

– Det brukar dock vara just den frågan som arbetsgivarna tycker är problematisk med kollektivavtal och därför är ovilliga till att teckna. Och utan kollektivavtal så omfattas inte eventuella förtroendevalda av förtroendemannalagen, vilket betyder att de skulle behöva hantera fackligt arbete på sin fritid, säger Johanna Green.

Akademikerförbunden, där Akavia ingår, samlar runt 200 medlemmar på Klarna.

– När man går vidare in i ett tvisteförfarande är det en helhetsbedömning. I det här fallet är vår bedömning att vi uppnår bäst resultat för våra medlemmar genom dialog, inte genom tvist, säger förhandlaren Jens Jansson.

Han tror att fler företag kommer att vilja teckna kollektivavtal i pågående kris och menar att många hade gynnats av det och tydliga processer i dagens klimat.

– Se på Klarnas nedskärningar, jag tror Klarna hade varit betjänta av att ha ett bra ramverk.

Tidningen Kollega rapporterade nyligen att Klarna riskerar ekonomiska sanktioner efter det framkommit att man brutit mot arbetstidslagen, enligt Arbetsmiljöverket.

Ämnen i artikeln

Klarna
Teknikbolag
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt