Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 04:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/klarna-tar-in-drygt-5-miljarder/

EKONOMI

Klarna tar in drygt 5 miljarder kronor

Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Fintechbolaget Klarna tar in ytterligare 639 miljoner dollar i en finansieringsrunda ledd av Softbank, framgår av ett pressmeddelande. Summan motsvarar drygt 5 miljarder kronor.

Direkt Text

Adit Ventures, Honeycomb Asset Management och Westcap Group fanns vid sidan av Softbank med i rundan, vars likvid ämnar nyttjas för att stödja internationell expansion och ytterligare fånga globala tillväxtmöjligheter inom detaljhandeln.

Klarnas värdering i den senaste finansieringsrundan uppgår till 45,6 miljarder dollar, motsvarande cirka 377 miljarder kronor.

Läs mer: Klarnas vd om it-haveriet

Ämnen i artikeln

Klarna
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt