Klart med flyg till Gällivare och Arvidsjaur - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Klart med flyg till Gällivare och Arvidsjaur

Nextjet gick i konkurs i maj.
Nextjet gick i konkurs i maj. Foto: Johan Nilsson/TT

Den 15 september startar flygtrafiken på linjerna Gällivare och Arvidsjaur till Stockholm Arlanda, meddelar Trafikverket.

Det är Regional Jet som tar över trafiken efter Nextjet som gick i konkurs i maj.

”Det känns mycket bra att vi med den här upphandlingen åter har trafik på alla linjer som Nextjet lämnade i och med konkursen”, skriver Anna Fällbom, chef Trafikavtal och transportnät på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Trafiken ska ske med plan av typen Bombardier CRJ900 som har 88 till 90 säten. Regional Jet ägs av den estniska staten till 51 procent och av den polska statens flygbolag LOT till 49 procent.

Trafiken mellan Arlanda och de tre orterna Hemavan, Vilhelmina och Lycksele, som också upphörde med Nextjets konkurs, togs över den 1 juli av flygoperatören Amapola.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.