Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Klassiska Indiska får ny ägare

Indiskas nya vd, Karin Lindahl.
Indiskas nya vd, Karin Lindahl. Foto: Pressbild Indiska

Indiskas nya vd, Karin Lindahl, tar över hela klädkedjan.

”Jag går in i det här med hull och hår, för jag är helt övertygad om att det finns något mycket bra i det här varumärket”, säger hon till Dagens Industri.

Modekedjan har gått dåligt och varit under rekonstruktion, men nu tar den nya vd:n Karin Lindahl över kedjan från de tidigare ägarna som räddade företaget från konkurs.

”Vi har sedan årsskiftet jobbat på med en transformationsplan som vi känner oss stolta över och som går bra, men sedan i somras har det funnits en diskussion kring huruvida aktieägarna och långivarna önskar vara kvar över tid och om det är den bästa konstellationen”, säger Karin Lindahl till tidningen.

Karin Lindahl har, enligt DI, arbetat på SEB och McKinsey och kom till Indiska vid årsskiftet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.