Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Klick på klick när hus på Hemnet pryddes med paprikor

Grön paprika i första hand, men även röd och gul i ”paprikahuset” i Saltsjöbaden.
Grön paprika i första hand, men även röd och gul i ”paprikahuset” i Saltsjöbaden. Foto: Costas Metaxakis / AFP

En villaägare med speciell förkärlek till paprika har låtit detta gå igen med besked i den annons på fastighetssajten Hemnet som ska sälja in hennes hus strax utanför Stockholm bland spekulanter. ”Grönsaksgreppet” har visat sig ge ett klart klickande resultat.

I förra veckan var fastigheten, en sexrumsvilla i Saltsjöbaden i Nacka kommun, sajtens mest besökta med 81.341 klick, skriver lokaltidningen Mitti.se. Men ägaren försäkrar att säljaspekten inte var hennes huvudsakliga motiv för att på bild efter bild pryda huset med paprikor, främst gröna dito.

Grönsakerna fyller ett badkar, trillar ut ur en tvättmaskin, solar sig på altanen och en ensam röd på golvet stjäl uppmärksamheten på en bild från ett sovrum.

– Jag tyckte att det skulle vara tråkigt med bara en skål citroner, jag ville göra något annat. Och jag gillar paprika, de har en fin form, säger hon till tidningen.

Och fortsätter:

– Det är klart, man vill alltid synas. Men att sälja har inte varit huvudsyftet. Den som vill ha ett hus vill ha ett hus. Jag tror inte att jag får fler seriösa spekulanter, men jag vill bjuda på ett gott skratt. Annars är allt så stajlat.

Enligt Staffan Tell, Hemnets pressansvarige, är klicknoteringen en av de högsta någonsin på sajten – möjligen till och med högre än noteringarna för Zlatan Ibrahomivics hus i Mamö och bloggaren Blondinbellas bostad.

Den fastighet som förra veckan låg tvåa på ”klicklistan” hade inte ens hälften så många besök.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.