Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-20 10:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/klyftorna-mellan-hushallen-okar/

EKONOMI

Klyftorna mellan hushållen ökar

Bild 1 av 5 DN frågar: Har du fått det bättre ekonomiskt det senaste halvåret? Jenny Bergman, 41, präst, Kungsholmen: – Det rullar på som vanligt tycker jag. Jag har inga större lån som jag behöver oroa mig för.
Bild: Erik Åberg
Bild 2 av 5 Henrik Lund Risinggård, 38, konsult, Bromma. – Ja. Min föräldraledighet har tagit slut så familjeekonomin har blivit bättre.
Bild: Erik Åberg
Bild 3 av 5 Anna Wikénius, 27, frilansande musiker och sångpedagog, Bagarmossen: – Ja, jag jobbar mer och hårdare helt enkelt.
Bild: Erik Åberg
Bild 4 av 5 Jerry Engström, 35, turistentreprenör, Kungsholmen: – Ja, jag jobbar mer och hårdare. Jag håller också på att starta eget.
Bild: Erik Åberg
Bild 5 av 5 Christian Steenstrup, 63, styrelsearbetare, Vasastan: – Det är ungefär samma. Jag har jämna intäkter och utgifter.
Bild: Erik Åberg

Klyftorna mellan hushåll med hög och med låg inkomst ökar. Bland hushåll med hög inkomst är det fler som tycker att de fått bättre ekonomi det senaste halvåret än de som säger att de fått det sämre. Bland låginkomsthushållen överväger pessimisterna, enligt Swedbanks hushållsbarometer som presenteras i dag.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in