Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 20:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ko-stammer-bynk-for-reklam/

Ekonomi

KO stämmer Bynk för reklam

Foto: Oyvind Lund/Konsumentverket

Konsumentombudsmannen (KO) stämmer kreditmarknadsbolaget Bynk.

TT Text

Artikeln har tillfogats en rättelse

KO bedömer att bolagets reklam strider mot måttfullhetskravet som gäller för marknadsföring av krediter.

I fyra reklamfilmer använder bolaget uttrycket ”bynka”, bland annat sägs att det är något som sker i stor omfattning i Sverige.

”I den filmen påstår bolaget också att hela Sverige bynkar, vilket medverkar till det intrycket. KO anser också att just det påståendet även kan vara vilseledande – om nu Bynk inte kan visa att alla i Sverige bynkar”, skriver KO i ett pressmeddelande.

Bynk skriver i en kommentar att man rättat sig efter Konsumentverkets tidigare synpunkter och tagit bort de aktuella filmerna samt erkänner att filmerna inte mött myndighetens syn på kraven på marknadsföring.

Läs mer: Juristbyrån stäms av kunderna 

Rättelse: I en tidigare version av texten angavs fel instans som stämt bolaget.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt