Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

KO stämmer Svea Telecom

Konsumentombudsmannen, KO, stämmer telefonoperatören Svea Telecom och kräver att de betalar en halv miljon i böter. Orsaken är att företaget vid upprepade tillfällen ska har ringt personer anslutna till NIX.

För några veckor sedan varnade Konsumentverket med flera för telefonoperatören Svea Telecom då de fått in ett stort antal anmälningar mot företaget på kort tid.

Klagomålen handlade bland annat om att företagets telefonförsäljare har gett sken av att vara konsumentens nuvarande teleoperatör och att säljarna ringt flera som varit anslutna till spärregistret NIX.

Redan i fjol kritiserade KO Svea Telecom för att de ringt säljsamtal till konsumenter som antecknat sitt telefonnummer i NIX.

KO utfärdade då ett förbudsföreläggande till Svea Telecom som var förenat med ett vite på 500 000 kronor. Bolaget godkände det och det innebar att de gick med på att upphöra med de otillåtna säljsamtalen.

KO anser nu att företaget har brutit mot löftet och kräver att böterna betalas ut, enligt ett pressmeddelande på Konsumentverkets hemsida.

– De listorvi använder när vi ringer har vi köpt från NIX-föreningens största leverantör. Vi kommer att bemöta anklagelserna med hjälp av vårt ombud, säger Peter Lindvall, kundtjänstansvarig på Svea Telecom.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.