Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 15:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kodande-kvinnor-vill-vacka-teknikbranschen/

Jobb & karriär

Kodande kvinnor vill väcka teknikbranschen

Hanna Pettersson och Sandra Hindskog från organisationen Tjejer kodar.
Hanna Pettersson och Sandra Hindskog från organisationen Tjejer kodar. Foto: Alexander Mahmoud

Brist råder på kompetens och mångfald inom it och teknik. Bolagen slåss om arbetskraften. Kvinnorna är få i branschen och därför i teorin attraktiva för företagen. I praktiken, visar en ny rapport, känner sig en stor del av kvinnorna i sektorn undervärderade.

– Det är en framtidsbransch, men med en stor generell brist på kompetens men också ett stort underskott på kvinnor. Teknikföretagen har jättesvårt med mångfald och behöver jobba med jämställdhet, säger Hanna Pettersson, en av dem som för fem år sedan startade organisationen Tjejer kodar.

Organisationen leder utbildningar i programmering för kvinnor och ligger bakom undersökningen som nu släpps.

I en enkät tillfrågades 700 teknikintresserade kvinnor om sina upplevelser på arbetsplatsen.

En tredjedel uppger att de tjänar mindre än sina manliga kollegor i motsvarande position.

Varannan anger att de deras kompetens oftare ifrågasätts än hos manliga arbetskamrater.

En tredjedel menar att befordringar inte baseras på meriter. 

Med undersökningen ”Röster från kvinnor och icke-binära inom IT” hoppas organisationen Tjejer kodar bidra till ett uppvaknande i branschen.

För företagen finns det mycket att vinna på en större andel kvinnor inom it-sektorn, än dagens 28 procent.

– Bolagen har insett att det inte bara är fler kvinnor de behöver utan generell mångfald för att kunna vara fortsatt innovativa. Då blir det extra viktigt att behandla alla lika, säger Hanna Pettersson, apropå de tydliga resultaten i rapporten.

Hanna Pettersson.
Hanna Pettersson. Foto: Alexander Mahmoud

Missnöjet bland kvinnor i den mansdominerade teknikbranschen låter annars inte olikt missnöjet att komma i andra hand i andra sektorer.

Män kanske är bättre på att ta för sig. Kanske bättre vid förhandlingar. Kvinnor har svårare att tro på sin egen förmåga i en mansdominerad bransch. Om man dessutom upplever att man blir mött med en ”lilla gumman-attityd” eller ifrågasatt på jobbet – som hälften av dem vi frågat blivit någon gång – hamnar man från början i ett underläge när man ska argumentera för en högre lön, beskriver Hanna Pettersson.

Hon efterlyser mer transparenta lönestrategier. 

EU-kommissionen har beräknat att det saknas runt en miljon programmerare inom EU och att den bristen kommer att bestå om inte fler kvinnor väljer yrket.

När vi i Tjejer kodar däremot har talat om teknik som något kul och kreativt har vi fått tusentals kvinnor som vill lära sig teknik.

– Kompetensbristen hänger till viss del ihop med bristen på mångfald. Om man enbart lockar en viss typ av personer blir gruppen att rekrytera ifrån mindre. Branschen har otroliga möjligheter om fler målgrupper attraheras, säger Hanna Pettersson.

Ett exempel är platsannonserna. 

– Från undersökningen ser vi att vad som sägs i jobbannonserna är vad kvinnor är minst intresserade av. Där finns ett särskilt sätt att tala om teknik – superavancerat och nördigt och med titlar till höger och vänster – som avskräcker kvinnor att söka jobben, säger Hanna Pettersson och fortsätter:

– När vi i Tjejer kodar däremot har talat om teknik som något kul och kreativt har vi fått tusentals kvinnor som vill lära sig teknik.

Hon tycker det nu är angeläget att företag i branschen rannsakar sig själva och gör något åt detta. Det finns flera checklistor och verktyg i rapporten som företag direkt uppmanas att använda. De flesta bolagen tror inte att det här gäller dem, men det gör det, enligt Hanna Pettersson.

– Så sluta gissa. Och ställ i stället frågor anonymt internt och se vilka svaren blir. Var sedan transparent med svaren och gör någonting åt det. 

Sandra Hindskog och Hanna Pettersson från organisationen Tjejer kodar.
Sandra Hindskog och Hanna Pettersson från organisationen Tjejer kodar. Foto: Alexander Mahmoud

Ett sista förlag rör synen på att anställa personer med ringa erfarenhet.

– Teknik förändras hela tiden och någonstans måste företag våga satsa på nya personer – såna personer som inte ser ut som den som gör anställningsintervjun eller som de andra i teamet i dag. Anställ dem, behandla dem med respekt och våga sedan att ge dem möjligheter, säger Hanna Pettersson.