Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 20:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kommission-ska-jamna-ut-livsinkomsten-mellan-man-och-kvinnor/

Ekonomi

Kommission ska jämna ut livsinkomsten mellan män och kvinnor

Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister (MP)
Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister (MP) Foto: Elin Åberg

Regeringen har fattat beslut om att starta en kommission för att livsinkomsterna ska bli mer jämställda. Det berättade jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) på en presskonferens.

Nu ska regeringen försöka råda bot på skillnaden mellan kvinnor och mäns livsinkomster. I snitt skiljer det 3,2 miljoner kronor i livsinkomst mellan könen, enligt siffror från Medlingsinstitutet. 

En ny kommission ska utreda fyra delar av livsinkomsterna. Dels handlar det om jämställda löner. Därför ska man bland annat kartlägga behovet av statistik över löneskillnaderna mellan män och kvinnor.

Utöver det ska kommissionen utreda fördelningen av offentliga stödåtgärder och inkomster i övrigt. Till exempel hur olika slags ersättningar påverkar jämställdheten, såsom föräldrapenningen. 

Fyra personer ingår i arbetet och ska lämna förslag på åtgärder. En av dem är Sture Nordh, tidigare ordförande för TCO. 

– Vi talar mycket om löner och löneskillnader, men när vi viddar begreppet till livsinkomster krävs det ännu fler åtgärder. Det är massor av frågor vi behöver ta itu med. Bland annat att kvinnor och män behandlas olika av myndigheter och socialtjänst, säger han. 

Även Lise Bergh, ordförande för Rädda barnen, Mahmood Arai, professor och Nina Åkestam Wikner, doktor i ekonomi, ingår i kommissionen. 

Det fjärde området som kommissionen ska utreda är jämställda arbetsplatser. En fråga som Åsa Lindhagen lyfter är om det är möjligt att införa en frivillig jämställdhetscertifiering för arbetsplatser. 

– Det skulle kunna vara en hjälp för arbetsgivare som verkligen vill ta ett steg framåt inom jämställdhetsfrågor. Vi har flera företag som har svårt med rekryteringen, då skulle certifieringen kunna vara till hjälp, säger jämställdhetsministern.

Hur ser ni till att förslagen som lämnas av kommissionen inte påverkar den svenska arbetsmarknadsmodellen? 

– Det är tydligt i direktiven att kommissionen inte ska gå in i den svenska modellen. Det är arbetsmarknadsparterna som ansvarar för lönebildningen. Vi kommer även föra dialog med fackliga organisationer och arbetsgivare, säger Åsa Lindhagen.

En utmaning för att uppnå en jämställd arbetsmarknad är det låga arbetskraftdeltagandet bland utrikesfödda kvinnor. Framför allt gäller det kvinnor med utomeuropeiskt ursprung. 

– Vi kommer behöva jobba för att vissa grupper inte osynliggörs i våra förslag och lösningar, till exempel utrikesfödda kvinnor. Om man inte bryter ner kollektivet i mindre grupper riskerar vissa att missgynnas, säger Nina Åkestam Wikner.

Arbetet ska redovisas senast den 20 december 2021. 

Läs mer:

Utredning på gång om hårdare straff vid trakasserier