Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 21:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kommunen-privatspanar-pa-valfardsbrottslingarna/

EKONOMI

Kommunen privatspanar på välfärdsbrottslingarna

Problemet med fusk i hemtjänsten upptäcktes efter att kostnaderna stack iväg. Under en genomgång 2016 upptäcktes att kommunen hade både höga kostnader för hemtjänst och för äldreboenden. Normalt är det antingen det ena eller andra – bor många på äldreboenden är kostnaderna för hemtjänst inte så höga och tvärtom. Det blev startskottet för en djupare genomgång över vart pengarna faktiskt går.
Foto: Lisa Mattisson

Det svenska välfärdssystemet är en bättre mjölkko för de kriminella gängen än narkotikahandeln. Ändå leder få anmälningar till fällande domar.

I Sollentuna har kommunen tagit saken i egna händer.

Det här är berättelsen om hur en kommunal tjänsteman hamnade i en anonym bil utanför porten till ett av de misstänkta företagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.