Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 16:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kraftigt-ras-pa-new-york-borsen-1/

EKONOMI

Kraftigt ras på New York-börsen – handeln stoppades

USA-börserna rasade vid inledningen av handelsdagen och det automatiska handelsstoppet slog till. Fallet fortsätter även efter att handelsstoppet hävts.

DN Text

S&P 500 faller 7,6 procent medan samma utveckling syns hos såväl Dow Jones industriindex som Nasdaqs kompositindex.

Dow Jones är ned 8,4 procent medan Nasdaqs kompositindex rasar 6,9 procent. Bland enskilda bolag märks bland annat åtta procents nedgång för Apple och tio procent för Twitter. Flygtillverkaren Boeing rasar samtidigt drygt 16 procent.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt