Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 13:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kraftigt-ras-pa-wall-street-2/

Ekonomi

Kraftigt ras på Wall Street

Ledande index på New York-börsen rasade på torsdagen – den värsta nedgången sedan den 18 mars, då marknaden chockades av nedstängningen av det amerikanska samhället, i sig en konsekvens av viruspandemin.

TT Text

Nu påverkades investerarna av förnyad oro för en andra våg av smittspridning sedan ett ökat antal fall av covid-19 noterats i flera delstater. Onsdagens besked från centralbanken Federal Reserve – dystra framtidsutsikter för både arbetsmarknad och ekonomi – bättrade inte på börshumöret.

Bland sänkena fanns flera av de stora bankerna. Citigroup rasade 13,4 procent och Bank of America föll 10,0 procent.

Dow Jones industriindex tappade 6,9 procent, det breda S&P 500 gick ned 5,9 procent och Nasdaqs kompositindex föll 5,3 procent.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt