Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-12 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kraftigt-vinstlyft-for-astra-zeneca-1/

Ekonomi

Kraftigt vinstlyft för Astra Zeneca: ”Utvecklingen av vaccinet går fortsatt bra”

Foto: Jonas Lindstedt

Den brittisksvenska läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 961 miljoner dollar, motsvarande cirka 8,4 miljarder kronor, för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 141 miljoner dollar för motsvarande period 2019.

– Utvecklingen av vaccinet går fortsatt bra, säger koncernens vd Pascal Soriot.

TT Text

Sedan i våras väntar världen på ett vaccin mot covid-19, och enligt Astra Zenecas Sverige-vd Katarina Ageborg kan det finnas på marknaden redan i år.

– Om allting går som vi hoppas och tror så ska vi kunna ha ett vaccin på marknaden redan i år. Vi prioriterar en bred och rättvis försörjning av vaccinet och vi kommer inte göra någon vinst på vaccinet under pandemin, säger hon till TT

Astra Zeneca samarbetar sedan en tid tillbaka med universitetet i Oxford för att utveckla, producera och leverera ett vaccin mot coronaviruset. Bolaget har fått stöd på drygt en miljard dollar från US Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) och har utöver det tecknat avtal med USA, Storbritannien, Ryssland, Brasilien, Japan och EU om distribution av vaccin.

Vaccintillverkning hör inte till läkemedelsjättens kärnverksamhet, men frågan är om det kan bli ett nytt affärsområde för bolaget.

– I sådana fall är det först när det beslutas att pandemin är över. Då beror det på hur många som har vaccinerats vid det tillfället, om man behöver återkommande vaccinationer. Vi har inte tagit ställning till det än, eftersom det är en bit kvar dit. Och först måste vi veta om det fungerar över huvud taget, säger Jacob Lund, kommunikationsdirektör för Astra Zeneca i Norden och Baltikum, till DN.

Under en presentation i samband med rapportsläppet berättade koncernens vd Pascal Soriot att utvecklingen av vaccinet går framåt.

– Utvecklingen av vaccinet går fortsatt bra, vi har än så länge fått bra data. Det som kvarstår är att vi måste kunna visa på effektiviteten i ett kliniskt program, men än så länge ser allt bra ut.

Han hintade om att det främsta problemet inte är forskningen, utan menade att många underskattar svårigheterna att få produktionen och distributionen att bli tillräckligt storskalig.

– Vad många glömmer är, hur kan man producera och distribuera över två miljarder doser? Hur distribuerar man ett vaccin till ett acceptabelt pris, stora kvantiteter och som är lätt att förvara?

Astra Zeneca har tidigare uppgett att de inte kommer producera vaccinet i Södertälje. Var det ska produceras istället vill bolaget inte uppge. 

– Exakt lokalisering pratar vi inte om, men det är på flera olika ställen runt om i världen. Amerika, Europa och Asien är de som är klara i dag. Det handlar om att vi skriver avtal med en rad tillverkare och vi berättar inte om våra underleverantörer. Det är därför vi inte går in på några mer detaljer, säger Jacob Lund. 

Prognosen för helåret är oförändrad. Det innebär att de totala intäkterna väntas växa med en hög ensiffrig procentsats eller en låg tvåsiffrig procentsats. Vinsten per aktie för kärnverksamheten beräknas öka med tiotals procent.

Intäkterna från företagets försäljning steg under kvartalet med sex procent till 6.048 miljoner dollar. Vinsten per aktie för kärnverksamheten uppgick till 0:96 dollar, vilket var högre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst på 0:93 dollar, enligt Reuters.

Läs mer: Astrazeneca får råg i ryggen

Läs mer: En megaaffär – om den någonsin blir av 

Ämnen i artikeln

Astra Zeneca
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt