Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-28 12:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kraftigt-vinstlyft-for-goldman-sachs/

Ekonomi

Kraftigt vinstlyft för Goldman Sachs

Den amerikanska investmentbanken Goldman Sachs redovisar ett vinstlyft på 78 procent för årets andra kvartal. Lägre kostnader och ökade intäkter från obligationshandel bidrar till lyftet.

TT Text

Nettovinsten för andra kvartalet steg till 1,63 miljarder dollar, upp från 916 miljoner dollar ett år tidigare.

Per aktie blev det ett vinstlyft från 1:98 till 3:72 dollar per aktie, vilket kan jämföras med en snittprognos bland analytiker på 3 dollar per aktie.

Rörelsekostnaderna föll med 25,5 procent till 5,47 miljarder dollar, medan intäkterna från handel med räntebärande papper, råvaror och valutor steg 20 procent till 1,93 miljarder dollar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt