Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Krav på kassaregister i torghandeln

Från den 1 januari 2014 kommer kravet på kassaregister att gälla även för torg- och marknadshandel enligt ett förslag från regeringen.

Skatteverket kan dock i enskilda fall besluta om undantag från regeln.

Bakom beslutet ligger ett behov av att skydda seriösa företagare från illojal konkurrens från mindre seriösa företagare.

När lagen om kassaregister antogs 2010 var torghandeln undantagen. Sedan dess har flera hundra av landets blomsterbutiker gått i konkurs eller lagts ned, enligt Skatteverket. Det beror bland annat på att affärerna blivit utkonkurrerade av torghandeln.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.