Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Krigsmaterielexport för 11 miljarder 2017

Den svenska exporten av krigsmateriel uppgick till cirka 11,3 miljarder under 2017, uppger Inspektionen för strategiska produkter i ett pressmeddelande.

Det innebär en ökning med två procent jämfört med 2016.

Listan av destinationsländer toppas av Brasilien, med 3,47 miljarder kronor, exempelvis för materiel och teknologi till stridsflygplan, samt luftvärnssystem.

På andra plats hamnar Indien, 1,36 miljarder, dit bland annat granatgevär och ammunition exporterats.

På tredje plats finns USA som köpte krigsmateriel för drygt 800 miljoner, bland annat pansarvärnsvapen och ammunition, marina artilleri- och radarsystem och komponenter till artillerigranater.

När det gäller krigsmaterielexporten till Mellanöstern toppar Förenade Arabemiraten med 149 miljoner kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.