Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 21:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/krim-sanktioner-forlangs-annu-en-gang/

Ekonomi

EU-sanktioner förlängs igen

EU-länderna förlänger sina sanktioner kring oron i Ukraina, både vad gäller Krimhalvön och det ekonomiska utbytet med en rad statskontrollerade ryska företag.

TT Text

EU-länderna förlänger sina sanktioner kring oron i Ukraina, både vad gäller Krimhalvön och det ekonomiska utbytet med en rad statskontrollerade ryska företag.

Krim-sanktionerna innebär bland annat ett förbud för EU-företag att importera varor från det ryskockuperade Krim och flottstaden Sevastopol, att köpa fastigheter i området och att exportera vissa varor som bland annat används inom telekom- eller oljeindustrin. Dessutom förbjuds europeiska kryssningsfartyg från att angöra halvön, förutom vid nödlägen.

Sanktionerna gäller nu åtminstone fram till den 23 juni nästa år.

På EU-ledarnas toppmöte i Bryssel på torsdagskvällen godkändes även en förlängning i ytterligare sex månader av de ekonomiska sanktionerna mot en rad ryska statsbolag, som annars skulle ha löpt ut i slutet av juli.

Sedan tidigare har sanktionerna även förlängts mot 170 ryska och ukrainska politiker, tjänstemän och militärer vars agerande anses ha undergrävt Ukrainas territoriella integritet.

Ämnen i den här artikeln:

Ukraina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt