Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/krisande-xxl-planerar-att-tomma-lagret/

Ekonomi

Krisande XXL tvingas till största utförsäljningen någonsin

Foto: Berit Roald/TT

Sportkedjan XXL planerar en unik utförsäljning. Exakt hur omfattande den blir är oklart men företaget lovar något utöver det vanliga.

– Det kommer att bli den största utförsäljningen vi har gjort, säger Anders Andrén, presskontakt på XXL.

Det är tuffa tider för den norska sportjätten XXL. Företaget brottas med ekonomiska problem, och enligt TT sjönk försäljningen i januari med 22 procent jämfört med samma månad i fjol. Enligt nyhetsbyrån är det milda vädret en stor bov i dramat. Till råga på allt uppger bolaget också att man kan få problem med att följa villkor för lån i slutet av det första kvartalet. Samtidigt uppgav sig bolaget noga övervaka koncernens efterlevnad av banklånevillkor med varningsflagg för risken att bolaget inte kommer att leva upp till dessa i slutet av det första kvartalet 2020, enligt nyhetsbyrån Direkt.

I samband med fredagsmorgonens presentation av kedjans rapport för det fjärde kvartalet 2019 meddelade XXL att man ska rensa stora lager.

– Som alla kedjor har vi då och då rea på varor, men det här kommer bli en mycket stor utförsäljning, säger Anders Andrén, presskontakt på XXL.

Han fortsätter:

– Mer detaljer får vi återkomma till, säger Anders Andrén.

Exakt hur omfattande utförsäljningen är och vilka produkter som omfattas är inte helt klart, men produkter från samtliga produktkategorier kommer att ingå. 

Det stormade rejält kring XXL förra året. Först fick företagets Sverigechef Per Sigvardsson lämna sin post efter att ha skrivit ”opassande” inlägg om klimataktivisten Greta Thunberg. Senare uppdagades det också att företaget skurit sönder helt nya kläder och fuskat med reapriser.

Läs mer: XXL erkänner fusk med reapriser