Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Krismöten i Europa om hästköttshärva

I dag samlas en grupp på Livsmedelsverket för att diskutera hur köttfusket ska stoppas, efter avslöjandet om rumänskt hästkött i färdig lasagne. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) sade i går att han förmodar att matjätten Findus polisanmäls.

– Sådana här saker ska bita så rejält att ingen ens funderar på att placera någonting på marknaden som inte är det som uppges på innehållsförteckningen, sade han till TT.

Även Ica, Axfood och Coop riskerar att bli polisanmälda, eftersom de sålt lasagne tillverkade av samma producent, franska Comigel.

Den franska regeringen har kallat till sig representanter för köttindustrin för ett krismöte i kväll, enligt AFP. Rumäniens jordbruksminister säger till Expressen att de under måndagen kommer att få svar på om de rumänska slakterierna brutit mot regelverket.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.