Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 15:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kritik-mot-att-h-m-inte-garanterar-fornyat-sakerhetsavtal-for-textilfabriker-i-bangladesh/

EKONOMI

Kritik mot att H&M inte garanterar förnyat säkerhetsavtal för textilfabriker i Bangladesh

Efter en arbetsplatsolycka där över 1.000 personer miste livet har många klädföretag varit bundna till ett avtal som ska trygga säkerheten i textilfabriker i Bangladesh.

Men trots att det har varit framgångsrikt riskerar flera klädföretag att dra sig ur när avtalet löper ut om en dryg månad. Den svenska klädjätten H&M vill inte lämna något besked om någon förlängning, och nu möter de kritik.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.