Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-27 21:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kritik-mot-stockholmsfixering-flytta-statliga-industrifonden-till-goteborg/

EKONOMI

Kritik mot Stockholmsfixering – ”Flytta statliga Industrifonden till Göteborg”

Lindholmen Science Park på Hisingen i Göteborg är en av de heta platserna där nya företag växer fram nu. Men mer riskkapital behövs, menar handelskammaren, som anser att Göteborg missgynnas.
Lindholmen Science Park på Hisingen i Göteborg är en av de heta platserna där nya företag växer fram nu. Men mer riskkapital behövs, menar handelskammaren, som anser att Göteborg missgynnas. Foto: Magnus Hallgren

Statliga Industrifondens investeringar i antal företag med bas i Stockholm har ökat i från 36 procent 2010 till nästan det dubbla i år. Under samma period har de minskat till företag i Göteborg från 14 till 5 procent.

Det har Västsvenska handelskammaren räknat fram.

– Flytta hela Industrifonden eller life science-avdelningen till Göteborg, alternativt starta en ny avdelning för industriinvesteringar här, föreslår handelskammarens vd Johan Trouvé.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in