Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-30 22:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kritik-mot-stockholmsfixering-flytta-statliga-industrifonden-till-goteborg/

EKONOMI

Kritik mot Stockholmsfixering – ”Flytta statliga Industrifonden till Göteborg”

Lindholmen Science Park på Hisingen i Göteborg är en av de heta platserna där nya företag växer fram nu. Men mer riskkapital behövs, menar handelskammaren, som anser att Göteborg missgynnas.
Foto: Magnus Hallgren

Statliga Industrifondens investeringar i antal företag med bas i Stockholm har ökat i från 36 procent 2010 till nästan det dubbla i år. Under samma period har de minskat till företag i Göteborg från 14 till 5 procent.

Det har Västsvenska handelskammaren räknat fram.

– Flytta hela Industrifonden eller life science-avdelningen till Göteborg, alternativt starta en ny avdelning för industriinvesteringar här, föreslår handelskammarens vd Johan Trouvé.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.