Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 00:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/krogarna-som-tror-pa-framtiden-efter-mardromsaret/

EKONOMI

Krögarna som tror på framtiden efter mardrömstiden

Bild 1 av 2 Att restriktionerna lättat innebär förhoppningsvis inte bara mer intäkter. Emelie Svensson är också glad över att äntligen kunna återgå till den restaurang hon drömde om att skapa – som är roligare med mer ”stök”.
Foto: Elin Åberg
Bild 2 av 2 Emelie Svensson hoppas på ett kraftigt uppsving i höst, men tror att pandemins konsekvenser kan bli långsiktiga för många krögare.
Foto: Elin Åberg

Försäljning som störtdyker, livsverk som slås i spillror. Ända sedan pandemin bröt ut har restaurangbranschen larmat om kris. Men vissa krögare har klarat sig och vågar satsa på framtiden.

Är krisen i restaurangbranschen verkligen lika illa som den utmålas?

– Det har varit väldigt kämpigt, men jag vill ändå förmedla att det finns hopp, säger krögaren Emelie Svensson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.