Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 18:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/kry-grundaren-vill-gora-cbd-olja-rumsren/

EKONOMI

Kry-grundaren vill göra CBD-olja rumsren

Bild 1 av 3 Selfielampan har en självklar plats på kontoret i centrala Stockholm. Den används när företaget sänder live på Instagram.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 3 Josefin Landgård fick upp intresset för CBD-industrin efter att själv ha börjat använda oljan för eget bruk. 2019 grundade hon Mantle tillsammans med Stina Lönnkvist.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 3
Foto: Alexander Mahmoud

Hon var med och startade nätläkaren Kry, som i dag värderas till 16 miljarder kronor. Nu satsar hon vinsten på ett bolag som ska få svenskarna köpa CBD-olja som kommer från cannabis.

Först måste hon bara övertyga Läkemedelsverket.

– Jag hade inte räknat med att det skulle vara så kontroversiellt här, säger Josefin Landgård, vd och grundare av CBD-bolaget Mantle.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.