Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Kursras på Shanghaibörsen

De ledande börserna i Asien gick åt olika håll i torsdagens handel. Tokyobörsen steg, medan det var rejäla kursras i Shanghai.

Tokyobörsens Nikkei 225-index lyfte med 1,4 procent, medan det bredare Topix-index steg med 1,8 procent, i linje med utvecklingen på Wall Street i onsdags.

Uppåt var det även på Taiwanbörsen, där Weighted-index steg 1 procent. Seoulbörsens Kospi-index gick upp med 0,3 procent.

Shanghaibörsens kompositindex rasade samtidigt med 6,4 procent, det största kursfallet på en månad. Hongkongbörsens Hang Seng-index låg på en nedgång på 1,5 procent.

Börsfallet i Shanghai, där finansministrar och centralbankirer från G20-länderna samlas på fredag och lördag, följer på en månads återhämtning och kan även hänga samman med att många investerare är oroliga för vad det kan komma för besked från bland annat Kina på G20-mötet.

Det finns även en utbredd oro för att det ska uppstå likviditetsproblem i finanssystemet samt för att planerade liberaliseringar som förenklar börsnoteringar i Kina ska skapa problem.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.