Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Kustbevakningen tvingas varsla

Kustbevakningen utlovas inga mer pengar i regeringens vårproposition.

Därför tvingas myndigheten förbereda sig för att varsla personal om uppsägning i juni.

Neddragningen på 133 miljoner kronor får stora följder enligt Kustbevakningen: 150 färre befattningar, färre fartyg och kuststationer. Närvaro till sjöss minskar med 30—40 procent och "insatstiderna för att rädda liv och miljö blir längre och förmågan att upptäcka oljeutsläpp minskar kraftigt", meddelar myndigheten. Ännu är det dock för tidigt att säga exakt var varslen kommer att läggas.

Försvarsminister Karin Enström (M) kommenterar kort:

– Vi är medvetna om det. Vi bereder nu detta och återkommer i budgetpropositionen för 2015 (i höst, TT:s anmärkning).

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.