Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 20:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/laga-elpriser-pressar-fortum/

Ekonomi

Låga elpriser pressar Fortum

Den statligt kontrollerade finländska kraftkoncernen Fortum redovisar ett vinstras på 15 procent för årets andra kvartal jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Lägre elpriser pressar lönsamheten.

TT Text

Rörelseresultatet för andra kvartalet föll till 122 miljoner euro, ned från 143 miljoner euro ett år tidigare. Analytiker hade räknat med en vinst på 127 miljoner euro.

Fortumledningen bekräftar samtidigt den strategi man uppdaterade i februari enligt vilken man nu har fokus på fusioner, förvärv och tillväxt inom sol- och vindkraft.

Ämnen i artikeln

Fortum
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt