Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 07:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/lagre-vinst-an-vantat-for-google/

Ekonomi

Mindre vinst än väntat för Google

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Googles moderbolag Alphabet nådde inte upp till analytikernas vinstförväntningar för det tredje kvartalet, vilket gjorde att aktien föll med 1,7 procent i efterhandeln på New York-börsen. Detta trots att it-jättens omsättning slog prognoserna.

TT Text

Företaget fortsätter att spendera mycket pengar, framför allt på områden som hårdvara och rättstvister. Utgifterna uppgick till 31,3 miljarder dollar, 25 procent mer än för ett år sedan och mer än rekordnoteringen fjärde kvartalet 2018 på 31,1 miljarder dollar.

Google utreds i flera sammanhang: av amerikanska kongressen, justitiedepartementet och i 48 delstater. Utredningarna kretsar framför allt kring konkurrensfrågor.

Omsättningen för Alphabet uppgick till 40,5 miljarder dollar, en ökning med 20 procent jämfört med förra året och över analytikernas förväntningar. Vinsten steg till 7,1 miljarder dollar, vilket var under analytikernas beräkningar på 8,8 miljarder dollar.

Ämnen i artikeln:

Google
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt