Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Läkemedelsjätte anklagas för sexmutor

Brittiska läkemedelsjätten Glaxo Smith Kline anklagas för att ha använt motsvarande omkring 3 miljarder kronor till att muta läkare och tjänstemän för att pressa upp priserna på företagets produkter i Kina, enligt polisen.

Mutorna ska ha getts i form av resor men även sexuella tjänster.

Verksamheten ska ha pågått sedan 2007 och bland annat ska pengar ha förts över till 700 resebyråer och företag, uppger Gao Feng, den polisofficer som leder undersökningen.

Fyra kinesiska chefer har gripits.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.